PRAVILA PRIVATNOSTI

UVODNE ODREDBE

Mali kreativci d.o.o., Zagreb, 1. Crikvenička 37, OIB: 50440211040, (dalje: Mali kreativci) poštuje Vašu privatnost i sigurnost Vaših osobnih podataka. Prikupljanje, korištenje i obrada Vaših osobnih podataka provodi se u skladu sa ovim Pravilima privatnosti te primjenjivim zakonskim odredbama, uključujući i Uredbu (EU) 2016/679 od 27. travnja 2016. (dalje: “Opća uredba“) i Zakon o provedbi opće uredbe o zaštiti podataka (NN 42/2018).

U skladu s načelom transparentnosti, ova Pravila namjenjena su korisnicima kako bi imali točnu i potpunu informaciju o tome koji se njihovi osobni podaci prikupljaju, upotrebljavaju, daju na uvid ili na drugi način obrađuju od strane Malih kreativaca, kao i do koje se mjere ti osobni podaci obrađuju ili će se obrađivati. Isto tako, svrha ovih Pravila je da se pojedinci koji koriste ovu internet stranicu upoznaju s rizicima, pravilima, zaštitnim mjerama i pravima u vezi s obradom osobnih podataka i načinom ostvarenja svojih prava u vezi s obradom.

Ova Pravila vrijede za i primjenjuju se u odnosu na prikupljanje, obradu i zaštitu vaših osobnih podataka te primjenu kolačića (cookies) i drugih sličnih analitičkih alata prilikom posjećivanja, registracije i korištenja internet stranice Mali kreativci.

OSOBNI PODACI
Osobni podaci su svi podaci pomoću kojih se može utvrditi vaš identitet.
Pružanjem on line usluga Mali kreativci prikupljaju sljedeće osobne podatke:

Ime i prezime roditelja/skrbnika,  datum rođenja djeteta, broj telefona, mail adresa.

PRAVNA OSNOVA ZA PRIKUPLJANJE OSOBNIH PODATAKA

Mali kreativci prikupljaju i obrađuju vaše osobne podatke samo ako je ispunjena jedna od niže navedenih pretpostavki:

Imamo vašu privolu

Primjer: primanje newslettera

Ako želite primati newsletter, na internet stranici upisat ćete adresu elektroničke pošte na koju želite primati newsletter.

Obrada je nužna za izvršavanje radnje na zahtjev tražitelja.

OSOBNI PODACI KOJI SE PRIKUPLJAJU

Mali kreativci prikupljaju podatke prilikom korištenja usluga ili pristupa internetskoj stranici Mali kreativci:

Prilikom ispunjavanja Kontakt forme prikupljaju se:

Ime, prezime, dob djeteta, adresa elektroničke pošte, broj telefona.

Prilikom ispunjavanja Ugovora prikupljaju se:

Ime i prezime djeteta, ime roditelja, zanimanje, adresa boravišta/prebivališta, suglasnost za korištenje fotografija

Pristankom na primanje našeg newslettera prikupljaju se:

Adresa elektroničke pošte, statistika o otvaranju newslettera, ip adresa

Osim direktno od korisnika, Mali kreativci mogu prikupljati osobne podatke i iz drugih izvoda i to u navedenim slučajevima:

Ako se registracija vrši preko društvenih mreža npr. Facebook, prihvaćate da koristimo vaše korisničke podatke npr. ime, prezime, adresu elektroničke pošte ili neku drugu informaciju koju ste odobrili podijeliti;

U situaciji u kojoj vi dajete Malim kreativcima osobne podatke drugih osoba, treba voditi računa o sljedećem:

Kada dostavljate podatke o drugim osobama morate biti sigurni da su one pristale na to i da imate ovlaštenje da to napravite u njihovo ime. Gdje god je to moguće, trebate se pobrinuti da i njih upoznate sa obradom osobnih podataka iz ovih Pravila privatnosti.

KAKO SE KORISTE VAŠI OSOBNI PODACI

Prikupljene podatke Mali kreativci obrađuju u svrhu u koju su isti dani i/ili u svrhu utemeljenu na mjerodavnom propisu ili legitimnom interesu koji proizlazi ili je vezan uz korištenje internet stranice Mali kreativci i pružanja željenih usluga.

Prema tome, Mali kreativci mogu koristiti vaše osobne podatke kako bi:

  • Pružili usluge koje ste zatražili npr. dogovor oko termina radionice za dijete;
  • Pružili informacije koje zatražite u vezi usluga koje nudimo;
  • Olakšali korištenje internet stranice Mali kreativci uklanjanjem potrebe za učestalim upisivanjem istih podataka;
  • Poslali obavijesti o važnim vijestima na internet stranici;
  • Spriječili otkrivanje prijevare ili druge zabranjene ili nezakonite aktivnosti;
  • Zaštitili sigurnost i integritet internet stranice Mali kreativci ili društva Mali kreativci;
  • Za marketinške i promocijske svrhe:
  • Da vam pošaljemo obavijesti o novim uslugama, ažuriranjima usluga, događajima i posebnim ponudama za koje smatramo da vas možda zanimaju;
  • Da pošaljemo obavijesti o drugim kompanijama i proizvodima za koje mislimo da vas mogu zanimati, ali samo ako ste prethodno pristali na ovakvu komunikaciju,
  • Marketinško istraživanje u svrhu unapređenja naših usluga pri čemu uvijek imate mogućnost odbiti sudjelovanje;

TKO MOŽE VIDJETI VAŠE PODATKE

Mali kreativci  ne prodaju, ne iznajmljuju i ne posuđuju vaše osobne podatke trećim stranama.

Mali kreativci mogu dijeliti podatke s pouzdanim partnerima koji za nas obavljaju određene funkcije kao što je na primjer održavanje IT sustava, obrada plaćanja.

KAKO ZAŠTITI VAŠA PRAVA

Vi imate pravo zatražiti kopiju svih vaših osobnih podataka koje smo prikupili, a podatke koje smo prikupili prilikom ispunjavanja nekog od obrazaca možete vidjeti iz same potvrde maila.  Možete nam pisati ako želite kopiju ostalih podataka koje smo od vas prikupili te pri tom navedite sve detalje kako bi nam pomogli da se identificiraju i lociraju vaši osobni podaci. Dostava podataka je besplatna, ali Mali kreativci zadržavaju mogućnost naplate razumne naknade ako se radi o posebnim zahtjevima, kao na primjer više kopija, poseban format ili slično.

Želimo da svi vaši podaci budu točni i ažurirani, a ako primijetite da neki od podataka koje imamo nisu točni, molimo da nam to javite.

Također, podsjećamo da imate pravo zatražiti ispravak ili brisanje vaših osobnih podataka, kao i pravo usprotiviti se obradi osobnih podataka. Mali kreativci će ispraviti ili brisati vaše osobne podatke, osim ako ih trebamo zadržati zbog legitimnih pravnih ili poslovnih interesa.

Ako imate primjedbi na obradu, upotrebu ili čuvanje vaših osobnih podataka, slobodno nas kontaktirajte. Ukoliko ne budete zadovoljni našim odgovorom, imate mogućnost obratiti se nadzornom tijelu Agenciji za zaštitu osobnih podataka.

Svi zahtjevi ili primjedbe u vezi osobnih podataka koje prikupljaju Mali kreativci podnose se u pisanom obliku službeniku za zaštitu osobnih podataka. Zahtjev mora sadržavati adresu e-pošte koju ste dali u vrijeme registracije kao i adresu e-pošte na koju želite zaprimiti odgovor (ako ona nije jednaka adresi e-pošte sa koje ste poslali zahtjev). Mali kreativci će Vam dostaviti podatke, u razumnom roku, putem e-pošte na e-adresu navedenu u zahtjevu.

Adresa službenika za zaštitu osobnih podataka Malih kreativaca je: info@malikreativci.hr

Skrećemo pažnju da prije postupanja po vašem zahtjevu, možemo od vas zatražiti više informacija kako bi utvrdili vaš identitet. Također, možemo od vas zatražiti više informacija kako bi utvrdili da li imate odobrenje za podnošenje zahtjeva ukoliko to radite u nečije ime.

SIGURNOST VAŠIH OSOBNIH PODATAKA

U potpunosti smo predani zaštiti podataka od neovlaštenog pristupa, odavanja ili brisanja, neovisno o mjestu pohrane ili obrade, kao i formatu u kojem se nalaze. Mali kreativci koriste usluge pouzdanih IT partnera koji su obavezni primijeniti visoke standarde IT zaštite.

Mali kretaivci primjenjuju prepoznate standarde informacijske sigurnosti:

provodimo tehničke i organizacijske mjere zaštite temeljene na rizicima, minimiziramo izloženost podataka, provjeravamo prikupljanje informacija, pohranjivanje i načine obrade, ograničavamo pristup osobnim podacima na zaposlenike

Mali kreativci poduzimaju sve mjere koje mogu identificirati probleme, kao i mjere minimiziranja potencijalnih šteta.
Ne zaboravite da ste i vi naš partner u sigurnosti. Pozivamo vas da poduzmete korake kako biste učinili svoje osobne podatke sigurnima.

RAZDOBLJE ČUVANJA OSOBNIH PODATAKA

Razdoblje  u  kojem Mali kreativci čuvaju osobne podatke ograničeno je na strogi minimum pa sukladno tome Mali kreativci propisuju rokove čuvanja ili periodičnog preispitivanja određenih osobnih podataka kako se ne bi držali duže nego što je nužno potrebno radi ispunjenja svhre u koju su isti prikupljeni.

Nakon proteka roka, Mali kreativci će osobne podatke brisati, a ako su podaci potrebni u svrhu izrade statističkih pokazatelja, analize ili arhiviranja, ili nekog drugog legitimnog interesa Malih kreativaca, poduzet će se sve mjere kako bi se osobni podaci anonimizirali.

PRIMJENA KOLAČIĆA

Mali kreativci koriste alate pomoću kojih analiziraju korištenje internet straniceMali kreativci i pomoću kojeg možemo prikupiti određene informacije o vama te time stječemo spoznaje o potrebama svojih posjetitelja i/ili korisnika kojima je svrha poboljšavanje kvalitete naše ponude.

S tim u vezi koriste se i tako zvani kolačići, kao i neki drugi alati.

Korisnik i/ili posjetitelj može putem odgovarajućih postavki na svojem računalu, pomoću postavki preglednika kojim se koristite, odbiti ili izbrisati kolačiće. Međutim, to može dovesti do toga da se neke funkcije internet stranice Mali kreativci više ne mogu u potpunosti koristiti.

Navedeni alati prikupljaju i pohranjuju neke tehničke podatke, uključujući IP adresu korisnika i/ili posjetitelja.

LINKOVI NA DRUGE WEB STRANICE

Ova web stranica može sadržavati linkove na druge web stranice na kojima Mali kreativci imaju svoje sadržaje a ta druga organizacija može imati svoja posebna pravila privatnosti pa skrećemo pažnju da se upoznate s njihovim uvjetima korištenja i pravilima privatnosti prije nego im dostavite bilo kakve osobne podatke jer Mali kreativci ne preuzimaju odgovornost za te web stranice ili organizacije koje njima upravljaju.

IZMJENE PRAVILA PRIVATNOSTI

Ova su Pravila privatnosti zamjenjuju sve prethodne verzije.

Pravila privatnosti su zadnji put ažurirana: Svibanj 2018.

Mali kreativci  pridržavaju pravo promjene, modifikacije i/ili dopune ovih Pravila privatnosti u bilo kojem trenutku. Sve promjene Pravila objavit ćemo na Internet stranici Mali kreativci, a u slučaju značajnijih promjena obavijestit ćemo Vas o tome na jasan i razumljiv način.

Prijava na newsletter

Prijavite se na našu newsletter listu i dobivajte redovite obavijesti o našim aktivnostima.

Uspješno ste se prijavili na našu newsletter listu! Povremeno ćemo Vas obavijestiti o našim aktivnostima! Hvala!